Patrick Kryhlmann, som til daglig går på Paarup Skole sammen med hans fodboldkammerat Magnus Carstensen fra Korup Skole, prøvede i denne uge kræfter med restaurationsbranchen gennem et såkaldt karrierespil, udviklet af HORESTA og 3F, skriver Fyens.dk. De har sammen med Frederik VI's Hotel inviteret 9. klasse-elever fra fire odenseanske skoler til temauge om job i hotel- og restaurationsbranchen.

Gennem spillet, som har til hensigt at få flere unge til at gå i gang med en erhvervsuddannelse, prøver drengene kræfter med dilemmaer, man som tjener, kok eller receptionist oplever til hverdag.

Karrierespillet er blot et af mange initiativer for at gøre det mere tillokkende for unge at søge en erhvervsuddannelse. Og det virker til, at spillet måske har sendt et par elever i den retning. Magnus og Patrick har i hvert fald fået en større interesse for de arbejdsroller, de er blevet introduceret for.

”Fuck mand! Der er dårlig stemning ved bord 13! Hvad gør vi,” udbryder Magnus Carstensen, mens han tager sig til hovedet. Men det lykkedes drengene at få den gode stemning tilbage i karrierespillet. ”Bang, bang mand! Sådan!” råber Magnus Carstensen ud i lokalet og giver sin makker en high five.

Læs hele historien her.

Kom med på akademifag med fokus på psykisk arbejdsmiljø

Et godt arbejdsmiljø er fuldstændig afgørende. Afgørende for medarbejdernes trivsel og motivation, afgørende for virksomhedens effektivitet og ikke mindst afgørende for både forretningen samt branchens omdømme. Derfor har HORESTA i samarbejde med Dania lanceret et akademifag målrettet branchens nuværende og kommende ledere med fokus på det psykiske arbejdsmiljø.

Bæredygtighed vinder indpas i hotelbranchen

Guldsmeden Hotels nyeste hotel på Bryggen i København blev virksomhed nummer 200 til at opnå bæredygtighedscertificeringen Green Key, som er blandt verdens førende certificeringer for bæredygtighed i hotelindustrien, skriver Børsen.

Log ind