Liberal Alliance på Christiansborg vil nu have undersøgt et særdeles attraktivt millionlån, som DBU har ydet til den selvstændige organisation DBU Jylland, skriver EB.dk. I 2011 optager DBU Jylland således et afdragsfrit lån på 14,5 millioner kroner hos DBU, og samme år starter opførelsen af et nyt hovedsæde i Tilst uden for Aarhus til den lokale afdeling. Ud over kontorer indeholder bygningen 34 hotelværelser, to opholdsrum og fire mødelokaler, og stedet bliver indrettet som et hotel- og konferencenter. Men Liberal Alliance vil nu have undersøgt, om lånet stammer fra offentlige midler:

”Offentlige støttekroner skal ikke bruges til at udkonkurrere private erhvervsdrivende, som ikke har adgang til samme støtte. Hvis noget af den offentlige støtte, som DBU modtager, gennem et rentefrit lån til DBU’s hotel i Tilst bruges til hoteldrift i konkurrence med almindelige private hoteller, som ingen offentlig støtte modtager, så er det meget kritisabelt,” siger Ole Birk Olesen, gruppeformand, Liberal Alliance, der er opstillet i Østjyllands Storkreds.

Men også hotel- og restaurationsbranchen råber vagt i geværet over for lånet, som kan betyde en konkurrenceforvridning i forhold til det private marked. Det er svært at gå i detaljer med den konkrete sag, men i HORESTA er vi optagede af, at der sikres en sund og lige konkurrence mellem virksomhederne, siger Jakob Beck Wätjen, formand for HORESTA i Region Midtjylland.

Læs hele historien her.

Danmarks ældste sømandshjem sætter ny hotelkurs

Gitte Vanggaard startede med alle kasketterne på. I november 2020 blev Gitte Vanggaard ansat som direktør og hotelleder og overtog driften af Hotel Frederikshavn, skriver Ligeher.nu. Dengang var det allerede besluttet, at hotellet skulle være et selvbetjeningshotel, hvor der kun er personale i forbindelse med morgenmad.

Zleep Hotels indfrier forventninger trods udfordrende år

Zleep Hotels har formået at realisere et noget mindre underskud i 2021 end først anslået. Det fastslår den netop aflagte årsrapport for forrige regnskabsår. Hotelkædens samlede underskud i 2021 lyder således på 15,3 millioner kroner efter skat.

10 nye hotelværelser i historisk bygning: "Vi nåede det"

Ti nye værelser åbner nu på Hotel Garni i Svendborg med udsigt mod den gamle bydel i Svendborg eller lige ud til Svendborg Havn. Værelserne ligger i bygningen ved siden af det eksisterende Hotel Garni. En bygning, der har været eget af Halberg-familien siden 1914.

Log ind