I 2014 begyndte 62-årige Karen Hald sammen med sin mand at udleje værelser i deres hus i nærheden af Halkær i forbindelse med golfturneringen Made In Himmerland. Det er siden blevet til Koppes Mølle Bed&Breakfast, og det har været så stor en succes, at stedet nu bliver udvidet med noget helt nyt, skriver Nordjyske.

”Fra 2020 til 2021 har vi fordoblet overnatningsantallet, så det går rigtig godt. Det var faktisk de tre værelser, vi har haft hele tiden, og nu kan de ikke bære mere, og så er det jo heldigt, at vi bygger noget mere,” fortæller Karen Hald. Det er dog ikke helt almindelige værelser, som Koppes Mølle Bed&Breakfast bliver udvidet med. Det er to shelterhytter og et orangeri, hvor man fremover får mulighed for at overnatte tæt på naturen.

Når man befinder sig på Koppes Mølle Bed&Breakfast, er der forskellige aktiviteter, man kan kaste sig over.  Man kan for eksempel tage på en guidet tur i lokalområdet med Karen, som for nylig har taget en uddannelse som friluftsvejleder. Der er blandt andet mulighed for at komme med på bæversafari. Man kan også deltage i træsnitningsworkshops, som Karen også faciliterer.

Læs hele historien her.

Ny aftale giver hoteller afgiftslettelse for millioner

Regeringen har fredag indgået en bred aftale med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti om en grøn skattereform. Aftalen er ifølge en pressemeddelelse fra finansministeriet ”det største enkeltstående bidrag til Danmarks klimamålsætning i 2030 siden klimalovens vedtagelse,” skriver Standby.dk.

Hotelbranchen slipper for rumvarmeafgiften

Gennem mange år har hotelbranchen måttet betale langt mere i energiafgifter end mange andre erhverv, men nu er det slut med den negative særbehandling. Da et flertal i Folketinget i fredags indgik et forlig om en grøn skattereform blev hotellernes såkaldte rumvarmeafgift nemlig samtidig aflivet, og det glæder HORESTA, der igennem mange år har kæmpet for ligestilling.

Ny strategi skal gøre dansk turisme grøn

Turismeindustrien har stor betydning for Danmark, og efter corona-krisen er det vigtigt, at dansk turisme får et godt comeback, som også ruster erhvervet til en grønnere fremtid. Regeringen offentliggør derfor i dag en ny strategi for dansk turisme, der er lavet sammen med erhvervslivet. Ambitionen er at sætte en grøn retning for turistmål og overnatningssteder frem mod 2030.

Log ind