Det var en glad og stolt Torsten Vildgaard, der efter mere end fire timers hårdt arbejde i køkkenet kunne hæve Sol Over Gudhjem-trofæet og kalde sig vinder af hovedkonkurrencen i Sol over Gudhjem 2022. Vildgaard modtog en check på 40.000 kr. samt en Mercedes Benz EQE til fri afbenyttelse i en måned. Nick Curtin blev en flot nr. to, David Fischer fik tredjepladsen og sidste års vinder Andreas T. Møller tog fjerdepladsen.

Vinderen, Torsten Vildgaard, sagde umiddelbart efter konkurrencen:

“Jeg er ovenud lykkelig og glad for at vinde dette års Sol over Gudhjem. Jeg har kæmpe respekt for de andre kokke i feltet, og det var en stor ære at kæmpe med lige præcis dem. Jeg har jo været i branchen i mange år og stillet op i mange konkurrencer, men det er efterhånden nogle år siden. Derfor er jeg selvfølgelig ekstra glad for at vinde i dag. Der er en helt speciel stemning her på havnen, og det var en helt fantastisk oplevelse at være med."

Tidligere på dagen vandt Mikkel Maarbjerg og Daniel Kruse Dessertkonkurrencen, hvor man for første gang dystede i par. Vinderholdet var oppe imod et stærkt felt af dessertkokke, Bent Stiansen og Per Hallundbæk, Hans Beck Thomsen og Thomas Pasfall.

Læs hele historien her.

International stjernekok popper op hos københavnerrestaurant

Slovenske Ana Roš, kåret som verdens bedste kvindelige kok og køkkenchef på Hiša Franko med to Michelinstjerner og en placering som verdens 21. bedste restaurant på Worlds 50 Best, gæster Restaurant Terra i København. Her vil hun sammen med køkkenchef Valerio Serino tilberede en 10-retters menu som en hyldest til elementerne jord, vind og hav.

To danske kokkelandshold tager bronze ved VM

Der blev uddelt to sæt bronzemedaljer til danske kokkelandshold, da kokke-VM i Luxembourg torsdag blev afgjort. Både cateringlandsholdet og juniorkokkelandsholdet var tredjebedst ved de fireårlige verdensmesterskaber. Det oplyser Dansk Gastronomisk Union i en pressemeddelelse til Ritzau.

Log ind