Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
38 kursister spidser ører, og øjnene står på stilke, når de er på skolebænken hos erhvervsskolen Rybners. Fælles for dem er, at de er ukrainske flygtning, og undervisningen foregår mest ved at faglærer Oline Werner simpelthen viser, hvad de skal gøre, fortæller TVSyd.
Det 10 uger lange kursus skal lære de ukrainske flygtninge om dansk køkkenkultur og det danske sprog. Meningen er, at de efter kurset skal have så meget viden, at de kan få arbejde indenfor hotel-, restaurations-, køkken og kantine og den brede servicebranche.
Kurset er sat i værk i samarbejde med kommunerne i området og AOF (sprogdelen). Desuden er HORESTA og 3F med i samarbejdet.
”I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi tager initiativ til at løse denne problematik,” siger HORESTAs politiske direktør Kristian Nørgaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
»Jeg er stolt og ydmyg«: Destinationsdirektør udpeget som forperson for dansk turisme
26-03-2024
-
McDonald's restauranter fik overskud
26-03-2024
-
Praksisændring samt præcisering vedr. udenlandske praktikanter i hotel- og restaurationsbranchen
26-03-2024
-
Stigning på 49 procent: Hotelkæde leverer sit bedste resultat nogensinde
26-03-2024
-
Familieejet hostel midt i Aarhus lukker efter konkursbegæring
26-03-2024
-
Kæde åbner sit andet hotel i København
26-03-2024
-
Legoland-ejer kæmper sig gennem voldsomt år med kæmpe vækstplaner
26-03-2024
-
Vinderen af Sønderjyllands Initiativpris 2024
26-03-2024