38 kursister spidser ører, og øjnene står på stilke, når de er på skolebænken hos erhvervsskolen Rybners. Fælles for dem er, at de er ukrainske flygtning, og undervisningen foregår mest ved at faglærer Oline Werner simpelthen viser, hvad de skal gøre, fortæller TVSyd.

Det 10 uger lange kursus skal lære de ukrainske flygtninge om dansk køkkenkultur og det danske sprog. Meningen er, at de efter kurset skal have så meget viden, at de kan få arbejde indenfor hotel-, restaurations-, køkken og kantine og den brede servicebranche.

Kurset er sat i værk i samarbejde med kommunerne i området og AOF (sprogdelen). Desuden er HORESTA og 3F med i samarbejdet.

”I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi tager initiativ til at løse denne problematik,” siger HORESTAs politiske direktør Kristian Nørgaard. 

Se indslaget her efter 4:31.

HORESTA om erhvervsturismen: ”Bekymringer er gjort til skamme”

Sammenlignet med 2020 og dermed det første coronaår er der atter fart i erhvervslivets store møder, konferencer og messer. Nye tal fra turistorganisationen Visit Denmark viser, at i 2021 gik den danske møde- og turismebranche frem med 34 pct. i forhold til året før. Der er dog fortsat et dyk på 38 pct. til 2019 og dermed før pandemien. Især ses et stort fald i de udenlandske forretningsovernatninger her i landet, skriver JP/Finans.dk.

Log ind