Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I flere år har virksomheder, der skal have indrejst udenlandsk arbejdskraft fra lande uden for EU under beløbsordningen, måttet bøvle med længere end lovede sagsbehandlingstider i Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).

Nu lægger den nye SVM-regering op til ”hurtigere og mere effektiv sagsbehandling i SIRI, skriver dagbladet Børsen.

Børsen har i flere omgange skrevet om virksomheder, der mistede ordrer og omsætning, fordi SIRI ikke kunne leve op til en sagsbehandlingstid på indrejse af udenlandsk arbejdskraft under beløbsordningen på en måned.

I et forsøg på at løse problemet blev der af den tidligere S-regering i oktober 2021 afsat 12 mio. kr. ekstra til SIRI, så de kunne få sagsbehandlingstiden ned, men nye tal viser, at sagsbehandlingstiden stadig er for lang i forhold til det oprindelige mål om en sagsbehandlingstid en måned.

I oktober 2022 var sagsbehandlingstiden på 85 dage. Det er en forbedring i forhold til tidligere, hvor sagsbehandlingstiden i oktober 2021 var på 132 dage, mens den var på 114 dage i oktober 2020.

HORESTA inviterer til drøftelser om arbejdsmiljø

”Jeg må på det skarpeste tage afstand fra den måde, medarbejderne i dokumentaren blev behandlet på. Det hører ganske enkelt ikke hjemme på en nutidig arbejdsplads”, siger HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss

Log ind