Hotellet NH Collection Copenhagen på Christianshavn har fået en guldcertificering efter den internationale standard DGNB. Denne certificering kendetegnes ved, at modtageren arbejder med helhedsorienteret bæredygtighed, og hvor miljømæssige, sociale og økonomiske parametre vægtes lige.

Renoveringen af det tidligere ”Ørkenfort” handler ikke kun om ombygningen af en kontorejendom. Udover at tilbyde hoteloplevelser, har NH Collection Copenhagen og ATP Ejendomme bestemt, at bygningen på Christianshavn også skal favne en lang række miljømæssige, økonomiske og sociale elementer. Denne tilgang var en del af renoveringsprojektet lige fra begyndelsen.

“Vi skal i Danmark blive meget bedre til at passe på vores eksisterende bygningsmasse. Hver gang vi renoverer og transformerer fremfor at bygge nyt, spares der en stor mængde CO2 og ressourcer, ligesom vi bevarer en del af vores kulturarv. Med denne DGNB-guldcertificering viser ATP Ejendomme og NH Collection Copenhagen vejen for at have høje bæredygtighedsambitioner i renovering af hoteller,” udtaler Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark, som står bag DGNB i Danmark.

Rekordstort solcelleanlæg på taget af Bella Center

Sjællands største tagintegrerede solcelleanlæg ser nu dagens lys på toppen af Bella Center i København. Når samtlige solceller er tilsluttet, har solcelleanlægget en kapacitet på 2,79 MW. Det betyder, at solcellerne kan producere grøn energi svarende til det årlige strømforbrug hos 537 husstande med to voksne og to børn.

Bæredygtighed vinder indpas i hotelbranchen

Guldsmeden Hotels nyeste hotel på Bryggen i København blev virksomhed nummer 200 til at opnå bæredygtighedscertificeringen Green Key, som er blandt verdens førende certificeringer for bæredygtighed i hotelindustrien, skriver Børsen.

Log ind