Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Om en måned starter Filip Urbanič som kok på den tostjernede michelinrestaurant Alchemist i København.
Lidt af et spring for den unge slovak, der i 2018 mødte op på Sortebro Kro på Fyn uden erfaring for at søge arbejde. Indtil han fyldte 18 år boede han i Slovakiet, men så besluttede han sig for at rejse til Danmark og søge nye udfordringer.

Den fynske restaurant har siden 1999 været ejet og drevet af den anerkendte kok John Kofod, og han var i første omgang ikke interesseret i at ansætte den ufaglærte Filip Urbanič i sit køkken, men tilbød ham alligevel at begynde på en fireårig uddannelse som kok.

Nu er han blevet færdig som elev. Forude venter et nyt og spændende kapitel, fortæller TV2 Fyn.

”Jeg prøver at udnytte mine muligheder til det bedste, og hvis der kommer en ny mulighed og noget nyt at lære, så gør jeg det. Nu skal jeg bare ud i verden igen. Ud og lære en masse på Alchemist”, siger Filip Urbanič.

Læs hele historien her

Alchemist-ejer åbner nyt madlaboratorium

Med en seedfinansiering på 10 millioner kroner bliver Spora, et avantgarde innovationscenter i København med Alchemist køkkenchef Rasmus Munk i spidsen, til virkelighed.

Log ind