Gråt hår, fuldskæg og rynker omkring øjnene er ikke det, man typisk forbinder med en elev på en kokkeuddannelse. Men i klasseværelset på Campus Bornholm fredag morgen, hvor et nyt kuld af kokkeelever får undervisning i kreative retter, kendetegner det flere af de 10 elever på stolerækkerne, skriver Turistmonitor.
De er elever på det såkaldte turboforløb for kokke, hvor man kan få et svendebrev på 24 uger og gå fra ufaglært køkkenmedhjælper til faglært kok. For at blive optaget på uddannelsen skal man have minimum to års relevant erhvervserfaring og være over 25 år.
”Målet er, at det ufaglærte personale får en mulighed for at blive faglært, samtidig med at virksomhederne kan fastholde deres medarbejdere hen over vinterhalvåret, hvor uddannelsen foregår. Herefter kan de vende tilbage til næste højsæson med nye kompetencer,” siger Mattias Landberg-Krarup, der er uddannelsesleder på maduddannelserne på Campus Bornholm.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Hoteller higede efter januar-efterspørgsel
31-01-2023
PRESSEKLIP
-
Dansk stjernekok død
31-01-2023
-
Regeringen vil afsætte 2,3 milliarder kroner til ny inflationspakke
31-01-2023
-
Stor restaurantkæde udvider bestyrelsen
31-01-2023
-
Nicolaj Møller har solgt sit dyre ur og sine smykker: Nu løfter topkokken sløret for sit nye projekt
31-01-2023
-
Anker Jørgensen, Ritt Bjerregaard og Kim Larsen kom her. Nu bliver køkkenchefen smidt ud af Danmark
31-01-2023
-
Spreder sig uden for Danmark: La Cabra henter penge og udvider i tre lande
31-01-2023
-
Ekspertgruppe tilbage i arbejdstøjet: Nu skal der findes milliarder på erhvervsstøtten
31-01-2023
-
Økonomer: Store bededag afskaffes i blinde
31-01-2023