Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Gråt hår, fuldskæg og rynker omkring øjnene er ikke det, man typisk forbinder med en elev på en kokkeuddannelse. Men i klasseværelset på Campus Bornholm fredag morgen, hvor et nyt kuld af kokkeelever får undervisning i kreative retter, kendetegner det flere af de 10 elever på stolerækkerne, skriver Turistmonitor.
De er elever på det såkaldte turboforløb for kokke, hvor man kan få et svendebrev på 24 uger og gå fra ufaglært køkkenmedhjælper til faglært kok. For at blive optaget på uddannelsen skal man have minimum to års relevant erhvervserfaring og være over 25 år.
”Målet er, at det ufaglærte personale får en mulighed for at blive faglært, samtidig med at virksomhederne kan fastholde deres medarbejdere hen over vinterhalvåret, hvor uddannelsen foregår. Herefter kan de vende tilbage til næste højsæson med nye kompetencer,” siger Mattias Landberg-Krarup, der er uddannelsesleder på maduddannelserne på Campus Bornholm.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Pulje fra regeringen: 43 mio. kr. skal sætte skub i lokal turismeudvikling
16-09-2025
-
HORESTA ansætter Jeppe Møller-Herskind som ny direktør
16-09-2025
-
Rasmus Ankersen klar som oplægsholder på HORESTA Årsdag
16-09-2025
-
Amsterdam fordobler hotelmoms i kamp mod overturisme
16-09-2025
-
Fælles hovedkontor i Horsens skal styrke dansk hotelalliance
16-09-2025
-
Sølvmedaljer til dansk kok og tjener ved EuroSkills 2025
16-09-2025
-
Grand Hyatt løfter møde- og eventoplevelser med fokus på velvære og bæredygtighed
16-09-2025