Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
En aktindsigt fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) viser, at 96 pct. af ansøgningerne fra hoteller og restauranter, som søger arbejdskraft fra et land uden for EU, er blevet afvist. Restauranterne har bl.a. fået afslag, når de har søgt ud fra beløbsordningen. Selvom restauranterne tilbyder kokkene en månedsløn på 37.000 kr., som beløbsordningen kræver, afvises de med begrundelsen om, at lønnen forekommer uforholdsmæssig høj i betragtning af restaurantens menu og prisniveau. Det skriver Børsen.
Lave priser på hovedretter bliver altså brugt som begrundelse for at afvise arbejdstilladelser.
“Siris praksis er voldsomt ødelæggende, og lige nu straffer man branchen dobbelt op. Vi har været massivt nedlukket på grund af corona, og når man så samtidig gør det så svært at hente kokke her til landet, så fjerner man eksistensgrundlaget for rigtig mange restauranter,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Optimeet 2026 udvider med nye formater og spor
06-11-2025
-
Restaurantbranchen oplever vækst – men inflation dæmper effekten
06-11-2025
-
Core Hospitality runder 2.000 værelser med udvidelse i Esbjerg
06-11-2025
-
HORESTA inviterer til valgdebat om turisme og erhverv i København
06-11-2025
-
Airbnb-snyd fører til samråd: Minister varsler stramninger
06-11-2025
-
Fastfood løfter sig i kvalitet og tiltrækker flere gæster
06-11-2025
-
Digitale værktøjer vinder frem i restaurantbranchen
06-11-2025
-
Moxy Hotel åbner i Aarhus’ nye Sydhavnskvarter
06-11-2025
-
Henrik Specht takker af efter fire årtier i rejsebranchen
06-11-2025
-
Hæder til Danhostel Stevns for ekstraordinært værtskab
06-11-2025