Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Langt de fleste sektorer er berørt af coronakrisen, og de økonomiske konsekvenser og vækstnedgangen påvirker også praktikområdet. Både for elever der er i praktik nu og for dem, der skal indgå aftaler og starte til sommer, kan krisen få store konsekvenser, skriver Altinget.

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler i hotel-, restaurant- og turismeerhvervet er faldet med mere end 90 procent under covid-19-pandemien sammenlignet med samme periode sidste år. Især elever på gastronomuddannelsen og de mindre tjener- og receptionistuddannelser, er påvirket af coronakrisen, der indtil mandag den 18. maj har betydet lukkede restauranter og caféer.

Horesta og 3F foreslår, at der i en overgangsperiode etableres "nødskolepraktik" for receptionist- og tjeneruddannelsen for ikke at miste en generation af talenter til erhvervet.

Kickstart foråret: Tag efteruddannelse allerede til januar

Fra januar og henover foråret 2026 udbydes en række målrettede kurser med efteruddannelse for hele branchen. Under navnet ’Ja tak efteruddannelse’ samles en vifte af muligheder for at styrke faglighed, arbejdsglæde og motivation i din virksomhed.

People & Culture Manager forløb 2026 - Vest

<b>People & Culture Manager forløb 2026 </b>
Forløb for Vest, 3. februar, 5 maj og 25 august
Uddannelsen er bygget op omkring fire moduler – et i hvert kvartal, alle dage fra kl. 9:00 – 13:00. 

Log ind