Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Langt de fleste sektorer er berørt af coronakrisen, og de økonomiske konsekvenser og vækstnedgangen påvirker også praktikområdet. Både for elever der er i praktik nu og for dem, der skal indgå aftaler og starte til sommer, kan krisen få store konsekvenser, skriver Altinget.

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler i hotel-, restaurant- og turismeerhvervet er faldet med mere end 90 procent under covid-19-pandemien sammenlignet med samme periode sidste år. Især elever på gastronomuddannelsen og de mindre tjener- og receptionistuddannelser, er påvirket af coronakrisen, der indtil mandag den 18. maj har betydet lukkede restauranter og caféer.

Horesta og 3F foreslår, at der i en overgangsperiode etableres "nødskolepraktik" for receptionist- og tjeneruddannelsen for ikke at miste en generation af talenter til erhvervet.

Erhvervspraktik og åben virksomhed

HORESTA vil gerne præsentere to spændende initiativer, som kan hjælpe vores medlemmer med at tage de første skridt for fremtidens rekruttering, give de unge et unikt indblik i vores branche og inspirere til et fremtidige karrierevalg.

People & Culture Manager-uddannelse (Øst)

<b>People & Culture Manager-uddannelse (Øst)</b>
Det første modul vil blive afholdt den 5. februar 2025. De efterfølgende tre moduler vil blive afholdt 7. maj, 26. august og 28. oktober 2025.

Log ind