Venstre kommer til at vente nogle uger på at få svar fra justitsminister Nick Hækkerup (S) på spørgsmål om den seksdagesregel, der lige nu presser den danske hotel- og turistbranche. Det står klart, efter Anni Matthiesen (V), formand for Folketingets erhvervsudvalg, har modtaget et svar fra netop Justitsministeriet - dog et andet, end hun havde håbet på, skriver Jyllands-Posten.

”På grund af sommerferie er det ikke muligt at besvare spørgsmålet inden for svarfristen. Spørgsmålet forventes endeligt besvaret i august 2020,” står der i et dokument, der er sendt fra Justitsministeriet til erhvervsudvalget.

Spørgsmålet, som Anni Matthiesen gerne ville have svar på, var, hvad det kræver af ændringer i smittetrykket, og hvad der mere skal til, for at regeringen vil fjerne seksdagesreglen, så udenlandske turister ikke længere skal overnatte mindst seks nætter i Danmark.

Reglen har fået kritik fra HORESTA. Ifølge organisationen booker turister i Danmark under normale omstændigheder 2,2 overnatninger i gennemsnit. Kravet om seks overnatninger afholder derfor turister fra at besøge Danmark og hæmmer branchens i forvejen pressede indtjening, mener organisationen.

Læs hele historien her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne