Der er fremlagt planer fra Helsingør Havn om at bygge en ny erhvervs- og krydstogtkaj, som skal kunne rumme flere krydstogtskibe med turister, der vil opleve Helsingør, samt godstransport, der har til formål at skabe flere arbejdspladser, skriver Berlingske.

Som borger og investor i Helsingør er Jan Flintrup bekymret for de konsekvenser, en ny erhvervs- og krydstogtkaj vil have for byen. Han fremhæver problemer med forurening fra de gigantiske krydstogtskibe samt øget godstransport, uklar økonomi i projektet, der er estimeret til at koste omkring 250 millioner kroner og ikke mindst manglende beskyttelse af kulturarven som eksempelvis Kronborg, der optræder på Unescos Verdensarvsliste.

Ib Kirkegaard (DF), byrådsmedlem i Helsingør siger:

”Jeg er overbevist om, at en ny kaj kun vil gavne økonomien samt arbejdsmarkedet i Helsingør.”

Læs hele historien her.

Har du fået læst?

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne