Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I restauranten SMASK på Experimentarium spiser gæsterne med øjnene. Snuser sig til godterne. Slikker sig om munden. Smager med hænderne – og går efter lyden af noget lækkert. Sådan præsenterer Madkastellet og Experimentarium det nye spisekoncept.

”SMASK er opdagelsen af, at vi ikke blot smager med munden og tungen, men også med øjne, ører og næse. Det er velsmag og videbegærlighed i én og samme mundfuld, og SMASK er på den måde en perfekt og naturlig fortsættelse af de interaktive aha-oplevelser, som gæsterne får her i Experimentarium,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium.

SMASK åbner til vinterferien med et koncept, som er udviklet af Madkastellet med input fra neurogastronomerne Rasmus Bredahl og Nicolaj Buchhardt.

”SMASK er først og fremmest et spisested på børnenes præmisser. Her er der ikke blot plads til og mulighed for, at børnene kan bevæge sig frit rundt og gå på opdagelse – vi inviterer til det! Også når maden er serveret. Man må godt spise med hænderne – og SMASKe,” siger Rasmus Pors, partner og stifter i Madkastellet, som håber, at de voksne ikke lader sig begrænse af fordomme og forestillinger om, hvad børnene kan lide og ikke lide, men i stedet går med på legen.

Fem attraktioner opnår som de første det nye miljømærke Green Attraction

Dansk turisme har fået et grønt mærke for attraktioner, som kan hjælpe dem og gæsterne med den grønne omstilling. Ved dagens lanceringen blev Tivoli og Experimentarium i København, Moesgaard Museum og Køn Gender Museum ved Aarhus og Kunsten i Aalborg som de første fem attraktioner tildelt Green Attraction.

Log ind