Mens der for ca. fem år siden var fuld damp på de danske kursus- og konferencecentre, så er væksttempoet i branchen i dag lidt mere afdæmpet. Det viser en analysen Hotel Market Report fra HORESTA, som beskriver omsætningsfremgangen som pæn, men ikke prangende. Det skriver Transportmagasinet.

Rapporten viser, at de danske kursus- og konferencecentre har oplevet en stigning i omsætningen på seks procent fra 2016 til 2018, men samtidig er bundlinjen faldet lidt. I 2016 havde det typiske konferencecenter et overskud på 2,8 procent af omsætningen, men det er faldet til 2,0 procent i 2018.

Cheføkonom i HORESTA Jonas Kjær forklarer, at der er specifikke årsager til faldet.

”I de fleste tilfælde, så ligger indtjeningen for driften (resultat før husleje m.v., red.) dog meget tæt i de to år, og det er primært øgede udgifter til husleje, finansiering og afskrivninger, der i sidste ende trækker resultatet nedad. Det er for tidligt at afblæse højkonjunkturen, men man kan selvfølgelig sige, at hvis vækstraterne havde været de samme som for nogle år siden, så var bundlinje-resultatet formentlig også bedre,” fortæller han.

Læs mere om Hotel Market Report her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne