Christian Petersen, ejer af Residens Møn påpeger i et åbent brev til politikere, interesseorganisationer og influencere, at hotel- og restaurationsbranchen er havnet i en situation, hvor mange står over for at dreje nøglen om, og tusindvis af arbejdspladser vil gå tabt, skriver Sjællandske.

De igangsatte hjælpepakker udløber 9. juni, og hvis erhvervet skal på fode igen, må der nye initiativer til. Han foreslår med baggrund i HORESTAs forslag, at kompensationen til virksomhederne skal forlænges og endda udvides. Energiafgifter og ejendomsafgifter skal suspenderes i år og næste år, og hoteller og restaurationer have en differentieret momssats på otte procent, ligesom de for kort tid siden har indført i Norge.

Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm og Det Radikale Venstres ditto Kathrine Olldag synes begge, at det er gode forslag. Louise Schack Elholm fastslår, at politikerne i Folketinget slet ikke er færdige med at vedtage hjælpepakker. Kathrine Olldag har blikket rettet mod momsen, som hun gerne ser differentieret, så hoteller og restaurationer kommer ned på syv procent som i Tyskland eller otte procent som i Sverige og Norge.

Læs mere her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne