Hvis der skal kåres en hotelkonge i København, så hedder den åbenlyse topkandidat til titlen Henning Arp-Hansen. Den 69-årige bestyrelsesformand for Arp-Hansen Hotel Group står i dag i spidsen for en koncern, som er svulmet til 13 hoteller, hvoraf alle på nær ét ligger i det storkøbenhavnske område, skriver Berlingske.

Selvom Henning Arp-Hansen er frontfiguren, er hotelkæden reelt et familieforetagende, der er bygget på faderen Alf Arp-Hansen visioner.

”Det at være familieejet, modsat at være børsnoteret, tror jeg, er en fordel. Ikke kun for os, men også for andre brancher. Det giver en ro og en vis tryghed, når man ikke hele tiden skal redegøre. Vi kan også tænke lidt mere langsigtet - og er ikke presset af altid skulle levere,” lyder det fra Henning Arp-Hansen.

Kæden med de 13 hoteller har omtrent 600 ansatte og nyder godt af det opsving i antallet af hotelgæster, der har ramt København og mange andre europæiske storbyer de seneste år.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne