Glade gæster. Luksusmiddage. Dage, der aldrig er ens, og en fremtid, hvor job er en selvfølge. Sådan er virkeligheden for 26-årige Høgni Olsen, der går på Hotel- og Restaurantskolens tjenerlinie. Det sidste halve år har han været i lære på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Selvom tempoet er højt, og tonen kan være hård, er Høgni Olsen særdeles tilfreds med sin uddannelse, skriver DR.

I 2018 blev der kun uddannet 157 nye tjenere i Danmark, på trods af at den danske hotel- og restaurantbranche oplever massiv vækst.

Selvom størstedelen af danske tjenere i dag er ufaglærte, skriger branchen på faglært arbejdskraft, som kan garantere et højt serviceniveau, lyder meldingen fra HORESTA. Den efterspørgsel kan Høgni Olsen godt mærke.

”Jeg er 100 procent sikker på, at der vil være job til mig, når jeg er færdig. Måske ikke nødvendigvis på restauranten, hvor jeg er nu, da det er normalt, at man prøver flere andre steder af, når man er færdig”, siger Høgni Olsen.

Ja tak! Få støtte til medarbejdernes efteruddannelse

I projektet ’Ja tak til efteruddannelse’ har HORESTA i løbet af det sidste halve år været på besøg hos både små, mellemstore og store virksomheder, og fortalt om de muligheder, der er for at få medarbejdere efteruddannet samt mulighederne for tilskud fra Kompetenceudviklingsfonden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne