Glade gæster. Luksusmiddage. Dage, der aldrig er ens, og en fremtid, hvor job er en selvfølge. Sådan er virkeligheden for 26-årige Høgni Olsen, der går på Hotel- og Restaurantskolens tjenerlinie. Det sidste halve år har han været i lære på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Selvom tempoet er højt, og tonen kan være hård, er Høgni Olsen særdeles tilfreds med sin uddannelse, skriver DR.

I 2018 blev der kun uddannet 157 nye tjenere i Danmark, på trods af at den danske hotel- og restaurantbranche oplever massiv vækst.

Selvom størstedelen af danske tjenere i dag er ufaglærte, skriger branchen på faglært arbejdskraft, som kan garantere et højt serviceniveau, lyder meldingen fra HORESTA. Den efterspørgsel kan Høgni Olsen godt mærke.

”Jeg er 100 procent sikker på, at der vil være job til mig, når jeg er færdig. Måske ikke nødvendigvis på restauranten, hvor jeg er nu, da det er normalt, at man prøver flere andre steder af, når man er færdig”, siger Høgni Olsen.

Verdens første World Cup for tjenere afholdes på Foodexpo

Der bliver trancheret, flamberet og åbnet champagneflasker med sabel, når Foodexpo 22.-24. marts byder indenfor til Nordens største fødevaremesse i MCH Messecenter Herning. Her kan besøgende glæde sig til at overvære den allerførste udgave af World Cup for tjenere, der afholdes af Dansk Gastronomisk Union.

Danmark vil være vært for EuroSkills i 2024

Står det til regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland, og SkillsDenmark, skal de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i 2024 afholdes på dansk jord i MCH Messecenter Herning.

Her er vinderne af DM i Skills

Torsdag og fredag var der indledende runder, og lørdag blev landets dygtigste elever kåret ved DM i Skills. HORESTA og 3F arrangerede sammen konkurrencerne for receptionist-, kokke-, tjener- og smørrebrød- & caterelever.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne