Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Glade gæster. Luksusmiddage. Dage, der aldrig er ens, og en fremtid, hvor job er en selvfølge. Sådan er virkeligheden for 26-årige Høgni Olsen, der går på Hotel- og Restaurantskolens tjenerlinie. Det sidste halve år har han været i lære på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Selvom tempoet er højt, og tonen kan være hård, er Høgni Olsen særdeles tilfreds med sin uddannelse, skriver DR.
I 2018 blev der kun uddannet 157 nye tjenere i Danmark, på trods af at den danske hotel- og restaurantbranche oplever massiv vækst.
Selvom størstedelen af danske tjenere i dag er ufaglærte, skriger branchen på faglært arbejdskraft, som kan garantere et højt serviceniveau, lyder meldingen fra HORESTA. Den efterspørgsel kan Høgni Olsen godt mærke.
”Jeg er 100 procent sikker på, at der vil være job til mig, når jeg er færdig. Måske ikke nødvendigvis på restauranten, hvor jeg er nu, da det er normalt, at man prøver flere andre steder af, når man er færdig”, siger Høgni Olsen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Tommy Ahlers blander sig i debat om Airbnb
17-10-2025
-
HORESTA: Fjern aldersgrænsen for SVU – unges udvikling må ikke bremses
17-10-2025
-
Sunset Boulevard hædres som Succesvirksomhed 2025
17-10-2025
-
Tidligere Noma-kok åbner ny restaurant i Helsingborg
17-10-2025
-
Hotel Hesselet satser på gastronomi og langsom luksus
17-10-2025
-
Noma udvider med permanent butik og kaffebar i København
17-10-2025
-
Karrebæksminde får luksusresort med fokus på erhverv og velvære
17-10-2025
-
Markant hoteludvidelse i Aalborg sendt i høring
17-10-2025