Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Glade gæster. Luksusmiddage. Dage, der aldrig er ens, og en fremtid, hvor job er en selvfølge. Sådan er virkeligheden for 26-årige Høgni Olsen, der går på Hotel- og Restaurantskolens tjenerlinie. Det sidste halve år har han været i lære på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Selvom tempoet er højt, og tonen kan være hård, er Høgni Olsen særdeles tilfreds med sin uddannelse, skriver DR.
I 2018 blev der kun uddannet 157 nye tjenere i Danmark, på trods af at den danske hotel- og restaurantbranche oplever massiv vækst.
Selvom størstedelen af danske tjenere i dag er ufaglærte, skriger branchen på faglært arbejdskraft, som kan garantere et højt serviceniveau, lyder meldingen fra HORESTA. Den efterspørgsel kan Høgni Olsen godt mærke.
”Jeg er 100 procent sikker på, at der vil være job til mig, når jeg er færdig. Måske ikke nødvendigvis på restauranten, hvor jeg er nu, da det er normalt, at man prøver flere andre steder af, når man er færdig”, siger Høgni Olsen.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Optimeet 2026 udvider med nye formater og spor
06-11-2025
-
Restaurantbranchen oplever vækst – men inflation dæmper effekten
06-11-2025
-
Core Hospitality runder 2.000 værelser med udvidelse i Esbjerg
06-11-2025
-
HORESTA inviterer til valgdebat om turisme og erhverv i København
06-11-2025
-
Airbnb-snyd fører til samråd: Minister varsler stramninger
06-11-2025
-
Fastfood løfter sig i kvalitet og tiltrækker flere gæster
06-11-2025
-
Digitale værktøjer vinder frem i restaurantbranchen
06-11-2025
-
Moxy Hotel åbner i Aarhus’ nye Sydhavnskvarter
06-11-2025
-
Henrik Specht takker af efter fire årtier i rejsebranchen
06-11-2025
-
Hæder til Danhostel Stevns for ekstraordinært værtskab
06-11-2025