Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Glade gæster. Luksusmiddage. Dage, der aldrig er ens, og en fremtid, hvor job er en selvfølge. Sådan er virkeligheden for 26-årige Høgni Olsen, der går på Hotel- og Restaurantskolens tjenerlinie. Det sidste halve år har han været i lære på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Selvom tempoet er højt, og tonen kan være hård, er Høgni Olsen særdeles tilfreds med sin uddannelse, skriver DR.
I 2018 blev der kun uddannet 157 nye tjenere i Danmark, på trods af at den danske hotel- og restaurantbranche oplever massiv vækst.
Selvom størstedelen af danske tjenere i dag er ufaglærte, skriger branchen på faglært arbejdskraft, som kan garantere et højt serviceniveau, lyder meldingen fra HORESTA. Den efterspørgsel kan Høgni Olsen godt mærke.
”Jeg er 100 procent sikker på, at der vil være job til mig, når jeg er færdig. Måske ikke nødvendigvis på restauranten, hvor jeg er nu, da det er normalt, at man prøver flere andre steder af, når man er færdig”, siger Høgni Olsen.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025