Unge fritidsjobbere ikke får de pauser, de ifølge loven har ret til. Det viser nye tal fra Jobpatruljen, som henover sommeren har rejst rundt i landet for at tale med de unge arbejdere om deres rettigheder. I Jobpatruljens rundspørge svarer 25,6 procent af de unge, at de ikke holder den 30 minutters lovpligtige pause, som de har ret til efter 4,5 timers arbejde, skriver Fagbladet 3F.

Hos sommerlandene var andelen af unge, der mangler pauser faldet til 8,1 procent i 2018, men ifølge Jobpatruljens rapport er tallet steget til 17,8 procent i 2019.  Den store stigning bekymrer formand for Privat Service, Hotel og Restauration i 3F, Tina Møller Madsen. Hun peger på, at de unge slet ikke hører hjemme i branchen, hvis det er sådan, at de bliver behandlet.

Pressechef i Legoland, Kasper Tangsig, kan dog ikke genkende billedet fra rapporten.

”I Legoland har vi et rigtig godt samarbejde med Jobpatruljen, og de melder altid positivt tilbage, når de har besøgt os og har snakket med vores medarbejdere. Vi lægger meget vægt på, at medarbejderne har ret til deres pauser, og vi har et velfungerende setup til pauseafløsning”, siger han. 

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne