Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Børns lykke går ikke altid gennem gymnasiet. Vi skal gøre op med akademiseringen og nytænke uddannelsessystemet, skriver direktør Anne-Birgitte Agger fra Hotel- og Restaurantskolen i et debatindlæg på Altinget.
”Dogmet om, at gymnasiet er den sikre vej til succes, har sejret ad helvede til. I årtier har vi – politikere, skolemennesker og forældre – målrettet skubbet vores unge mod først gymnasiet og dernæst de videregående uddannelser. Nu står vi i en situation, hvor vi bliver nødt til at vende den tilgang på hovedet”, skriver hun.
Analyser på, at vi i 2025 vil mangle mellem 60.000 og 85.000 faglærte. Den nationale målsætning er derfor at få 30 procent af en ungdomsårgang i 2025 til at vælge erhvervsskolevejen. I 2019 valgte kun 20 procent at starte på en erhvervsuddannelse efter niende eller tiende klasse. I København var det kun 11 procent.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Jysk restaurant ryddede bordet ved Årets Kok og Årets Tjener 2024
17-03-2024
-
Få 10.000 kroner til styrkelse af den mentale sundhed på jobbet
15-03-2024
-
Hoteller og restauranter får lov til at afvise 1000-kronesedler ved små køb
15-03-2024
-
Sebastian er klar til at repræsentere Danmark til Bocuse d’Or Europe
15-03-2024
PRESSEKLIP
-
Foodora tester levering med drone i Sverige
15-03-2024
-
Tivoli slog atter egen omsætningsrekord i 2023
15-03-2024
-
Hilton køber lille boutiquehotelkæde for milliardsum
15-03-2024
-
Zleep Hotels skal have endnu et europæisk hotel
17-03-2024
-
Restaurant Bouillon finder ny direktør
15-03-2024
-
Ny kæmpe forlystelse i Tivoli
15-03-2024
-
Ny campingform udfordrer klassisk campingkultur
17-03-2024