Børns lykke går ikke altid gennem gymnasiet. Vi skal gøre op med akademiseringen og nytænke uddannelsessystemet, skriver direktør Anne-Birgitte Agger fra Hotel- og Restaurantskolen i et debatindlæg på Altinget.

”Dogmet om, at gymnasiet er den sikre vej til succes, har sejret ad helvede til. I årtier har vi – politikere, skolemennesker og forældre – målrettet skubbet vores unge mod først gymnasiet og dernæst de videregående uddannelser. Nu står vi i en situation, hvor vi bliver nødt til at vende den tilgang på hovedet”, skriver hun.

Analyser på, at vi i 2025 vil mangle mellem 60.000 og 85.000 faglærte. Den nationale målsætning er derfor at få 30 procent af en ungdomsårgang i 2025 til at vælge erhvervsskolevejen. I 2019 valgte kun 20 procent at starte på en erhvervsuddannelse efter niende eller tiende klasse. I København var det kun 11 procent.

Ja tak! Få støtte til medarbejdernes efteruddannelse

I projektet ’Ja tak til efteruddannelse’ har HORESTA i løbet af det sidste halve år været på besøg hos både små, mellemstore og store virksomheder, og fortalt om de muligheder, der er for at få medarbejdere efteruddannet samt mulighederne for tilskud fra Kompetenceudviklingsfonden.

Hotel adopterer skoleklasse: Børn fra Thurø lærer om Hoteldrift

Hotel Christiansminde starter i indskoling med at rekruttere medarbejdere og spotte talenter. Første læringsbesøg (som det kaldes) er torsdag den 12. december 2019, hvor eleverne i første klasse, ledsaget af boller og saftevand, får en introduktion til hotelbranchens og Christiansmindes verden, derefter en tur rundt i husets mange afdelinger og afsluttende med opsamling og indtagelse af madpakke.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne