Børns lykke går ikke altid gennem gymnasiet. Vi skal gøre op med akademiseringen og nytænke uddannelsessystemet, skriver direktør Anne-Birgitte Agger fra Hotel- og Restaurantskolen i et debatindlæg på Altinget.

”Dogmet om, at gymnasiet er den sikre vej til succes, har sejret ad helvede til. I årtier har vi – politikere, skolemennesker og forældre – målrettet skubbet vores unge mod først gymnasiet og dernæst de videregående uddannelser. Nu står vi i en situation, hvor vi bliver nødt til at vende den tilgang på hovedet”, skriver hun.

Analyser på, at vi i 2025 vil mangle mellem 60.000 og 85.000 faglærte. Den nationale målsætning er derfor at få 30 procent af en ungdomsårgang i 2025 til at vælge erhvervsskolevejen. I 2019 valgte kun 20 procent at starte på en erhvervsuddannelse efter niende eller tiende klasse. I København var det kun 11 procent.

Talentuddannelse: Styrk dine medarbejderes kompetencer

At lede en kompliceret virksomhed som et hotel eller en restaurant kræver en god forståelse af kundernes- og medarbejdernes forventninger foruden samspillet mellem de forskellige funktioner i virksomheden. Det kan virksomhedens medarbejdere blive endnu bedre til på HØS' Talentuddannelse.

Sådan kan I bruge brandingkampagnen

Flere unge skal få øjnene op for mulighederne i hotel-, restaurant- og turisterhvervet, og det skal kampagnen ’Hospitality Career’, som HORESTA og 3F har lanceret, være medvirkende til.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne