De politiske forhandlinger om næste års finanslov er gået ind i sin afgørende fase, og her spiller adgang til udenlandsk arbejdskraft en central rolle, skriver Berlingske.

Gennem flere år har døren til mere udenlandsk arbejdskraft været hermetisk lukket for de Radikale, men partiet fik skrevet netop denne hensigt ind i det såkaldte forståelsespapir mellem regeringen og støttepartierne.

”Det skal sikre, at virksomheder eller velfærdsinstitutioner, der har en konkret mangel på arbejdskraft, på minimum faglært niveau, hurtigt og ubureaukratisk kan tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft,” hedder det blandt andet.

I forhandlingerne sidder man konkret og arbejder på at udvide den såkaldte positivliste, der er en liste over erhverv med mangel på kvalificeret arbejdskraft i Danmark. Udvidelsen skal sikre adgang til faglærte fra udlandet og ikke alene højtuddannet arbejdskraft.

Over for dette hensyn forsøger Enhedslisten at hegne omfanget ind ved at opstille meget specifikke krav til, hvornår man som udlænding kan kategoriseres som faglært.

Nye forlystelser giver rekordmange stillinger i Legoland

1600 sæsonmedarbejdere. Så mange skal der bruges i Legoland, når parken slår dørene op til en ny sæson den 28. marts. Og det er rekordhøjt. Årsagen er, at der vil være et helt nyt område for gæsterne at udforske, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne