Restaurant- og cateringvirksomheden Cofoco har netop indgået et samarbejde med Naturli Foods, og sammen vil de to virksomheder nu udvikle og sælge en stribe plantebaserede retter på Cofocos 12 restauranter, i detailhandlen og gennem frokostordninger, skriver FødevareWatch.

De første produkter er færdigudviklet, og det vil blive fulgt op af en række færdigretter, salater, wraps og sandwichs.

Fra start er det plantebaserede udgaver af retter som lasagne og chili sin carne, hvor man tager afsæt i et nyudviklet ærteprotein fra Naturli.

"Vi er begge drevet af at inspirere danskerne til at spise mere klimavenligt og dermed plantebaseret. Det vil vi gøre ved at byde på måltider, der viser, at plantebaserede retter kan smage fantastisk og være fyldt med gode proteiner," udtaler Cofoco Food-direktør Kåre Find Nielsen.

180 danskere syge efter at have spist franske østers

Siden begyndelsen af januar har Fødevarestyrelsen modtaget flere enslydende meldinger fra fødevaremyndigheder rundt om i Europa. Franske myndigheder vurderer ifølge styrelsen, at årsagen kan være overløb af spildevand til østersbanker langs den franske kyst mod Atlanterhavet, skriver Ritzau ifølge Berlingske.

Tænketank til minister: Sådan forebygger vi madspild

Alt for meget mad havner i skraldespanden fremfor på tallerkenerne, og derfor er Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab nedsat. Her har HORESTA været med i arbejdet, og det er nu resulteret i 10 anbefalinger til fødevareminister Mogens Jensen (S). Herfra vil han beslutte, hvilke af anbefalingerne, der skal føres ud i livet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne