Når staten vælger, hvor den skal holde konferencer, vægter bæredygtighed alt for lidt, lyder kritikken fra hotelkæder og HORESTA. Styrelse erkender, at de kan gøre mere på det grønne område, og politikere presser på, skriver Børsen.

For når den statslige indkøber, Moderniseringsstyrelsen, vælger et konferencecenter, har det ikke afgørende betydning, om det afholdes et sted, der brænder tonsvis af olie af og får fløjet sine fødevarer tusind kilometer, eller om det er et sted, der investerer i vindenergi og sorterer hvert et hjørne af sin affaldsspand.

Adm. direktør i HORESTA, Katia Østergaard, mener, at staten i højere grad burde belønne de virksomheder, der arbejder aktivt på den bæredygtige dagsorden.

"Der er ingen tvivl om, at vi har en regering, der har højt på dagsordenen at fremme bæredygtige løsninger, og så giver det selvfølgelig også mening, at der bliver lagt mere vægt på det i kriterierne," siger hun.

Læs hele historien her, hvor også Sinatur og BC Hospitality Group kommenterer på indholdet i statens udbud.

Partnerskab: ”Vi skal kigge indad i klimakampen”

Klimapartnerskabet for Service, IT og Rådgivning skal både se indad og forbedre sin egen forretning for at sænke udledningen af CO2, men samtidig skal industrien også bidrage til, at løse udfordringerne for mange andre brancher. Det mener Eva Berneke, KMD, i et debatindlæg i Børsen, som hun er medunderskriver på sammen med Allan Agerholm, direktør for BC Hospitality Group, Rasmus Ødum, Group COO iCowi, og Jakob Riis, der er topchef i Falck.

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne