I 2012 besluttede ejeren af Kragerup Gods Birgitte Dinesen og godsforvalter Olav Ditlevsen at påbegynde en langsigtet strategi for et mere bæredygtigt gods omfattende landbrug og hotelvirksomhed. Step 1 blev at bygge 6 stk. 3 megawatt vindmøller i 2012, hvilket allerede dengang gjorde CO2-regnskabet positivt. Godsets vindmøller producerer hvert år ca. 50.000.000 kW, hvilket er 100 gange så meget som eget forbrug. Som en del af helhedsplanen indgik et allerede etableret halmfyr, som opvarmer alle godsets bygninger med halm fra markerne, skriver Kursuslex.

Nu tilbyder godset at hente gæsterne samlet i bus, endda uden beregning. Så kan gruppen starte både stemningen og programmet allerede i bussen, hvor godset giver kaffen og en croissant.

Er man 25 - 39 gæster i bussen, betaler godset halvdelen af busudgiften. Og er man en gruppe på 40 eller flere gæster, betaler Kragerup hele busudgiften. Ifølge Danmarks Statistik & Dansk Persontransport mindskes CO2-udslippet på denne måde med 81% hvilket svarer til 869 kg.

Bæredygtighedsvideo: Sådan blev burgerkæde klimapositiv

På HORESTA Årsdag var seks af hotel- og restauranterhvervets grønne frontløbere udvalgt til at fortælle, hvad de er særligt stolte af at være lykkedes med, hvad angår bæredygtighed. Her kan du se videoen med Max Burgers.

Debat: Danmark skal have en turisme vi kan leve af og med

En "grøn" destination med rent vand og ingen skrald. Sådan bliver Danmark opfattet i vores europæiske nabolande. Det viser en ny analyse, hvor VisitDenmark har spurgt 6741 personer i Tyskland, Sverige, Norge, Holland og Storbritannien om deres holdning til bæredygtig turisme.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne