På Dragsholm Slot værner man om skovene, markerne og planterne, der omkredser det gamle slot, skriver Børsen.

"Vi lever i pagt med naturen, for vi lever af naturen. For os er det fuldstændigt naturligt at behandle naturen med stor respekt, for det er vores spisekammer," siger Mads Hylleholt Bøttger, slotsejer og adm. direktør på Dragsholm Slot.

I 2005 iværksatte Mads Hylleholt Bøttger et ambitiøst koncept for slottet, som tog udgangspunkt i historie og terroir - der betyder smagen ved en råvare eller drikkevare, som skyldes de geografiske, geologiske og klimatiske forhold på råvarernes oprindelsessted. Derfor kom især det gastronomiske udgangspunkt til at udgøre en stor god del af slottes arbejde med bæredygtighed.

Klima- og miljøbelastning fra fødevareforbruget står for omkring 25 pct. af den samlede klimabelastning pr. person i de vestlige lande, skriver DTU Fødevareinstituttet i e-artiklen "På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost" fra 2019.
Læs hele historien her.

Flyselskab serverer kaffe i spiselige kopper

Flyselskabet Air New Zealand serverer hvert år over otte millioner kopper kaffe ombord på deres fly, og selvom de bruger genbrugelige, plantebaserede kopper, så bliver de otte millioner kopper alligevel til en del affald om året, skriver EB.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne