På Dragsholm Slot værner man om skovene, markerne og planterne, der omkredser det gamle slot, skriver Børsen.

"Vi lever i pagt med naturen, for vi lever af naturen. For os er det fuldstændigt naturligt at behandle naturen med stor respekt, for det er vores spisekammer," siger Mads Hylleholt Bøttger, slotsejer og adm. direktør på Dragsholm Slot.

I 2005 iværksatte Mads Hylleholt Bøttger et ambitiøst koncept for slottet, som tog udgangspunkt i historie og terroir - der betyder smagen ved en råvare eller drikkevare, som skyldes de geografiske, geologiske og klimatiske forhold på råvarernes oprindelsessted. Derfor kom især det gastronomiske udgangspunkt til at udgøre en stor god del af slottes arbejde med bæredygtighed.

Klima- og miljøbelastning fra fødevareforbruget står for omkring 25 pct. af den samlede klimabelastning pr. person i de vestlige lande, skriver DTU Fødevareinstituttet i e-artiklen "På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost" fra 2019.
Læs hele historien her.

Endnu en fornem pris til berømt slot

Adeler-navnet er tæt knyttet til Dragsholm Slots historie, fra Cort Adeler, der var dansk-norsk søofficer og ikke mindst hans efterkommer Frederik Christian Adeler, der genopbyggede slottet i 1697, hvor slottet blev genskabt som et unikt barokslot, og i 1785 blev slottet omdøbt til Adelersborg indtil lensbaron Georg Frederik Otto Zypten-Adeler i 1868 genoptog brugen af navnet Dragsholm Slot, skriver SN.dk.

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne