Den danske restaurantkæde Cofoco har fart på. I sidste uge kunne EjendomsWatch fortælle, at ejerne bag har købt et hotel i København, og nu etablerer selskabet så en bæredygtig kaffefarm i Mexico. Den første af sin slags, der drives på solceller, skriver FødevareWatch.dk.

Siden 2016 har Cofoco været på jagt efter den helt rigtige kaffe til deres restauranter. Den har de tilsyneladende ikke fundet, for nu har restaurantkæden etableret sin egen kaffefarm i Mexico, der skal levere kaffe til koncernens 11 københavnske restauranter.

"Vores grundtanke er, at vi vil vise, at man kan gøre det her, og det ikke nødvendigvis er fordyrende for forretningen at køre det rigtigt. Det er rigtigt, at der måske er noget ekstra arbejde, men der er bare enormt mange positive effekter af det," siger en af ejerne af Cofoco, August Lund til FødevareWatch.

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Guides: Sådan inddrager du medarbejderne i kampen mod madspild

Ved du, hvor det meste madspild opstår i din virksomhed? Og hvordan inddrages medarbejderne i at håndterer problemet? Som en del af HORESTAs nye madspildsprojekt køres der en række indsatser for at inspirere virksomhederne til at nedbringe madspildet og gøre det til et fælles projekt blandt medarbejderne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne