Den danske fastfoodkæde Sunset Boulevard siger i marts farvel til salatbakker, sugerør, sodavandslåg og bestik af engangsplastik i sine 44 restauranter landet over. I første omgang vil drive in-kunder stadig få sugerør og sodavandslåg i plastik, men når der er fundet tilstrækkeligt gode alternativer i mere miljøvenlige materialer, vil også de blive droppet, skriver Ringsted.netavis.nu.

”Vi har altid været parate til at udvikle vores produkter i nye og mere moderne retninger, og vi ser det som en helt naturlig ting, at vi tager et større ansvar for miljøet. Som den første fastfoodkæde i Danmark går vi nu aktivt i gang med at udfase plastik,” siger administrerende direktør i Sunset Boulevard, Jens Broch.

Ifølge tal fra EU stammer 17 procent af det plastikaffald, der forurener Middelhavet, fra engangsservice, og i december 2018 besluttede EU, at man kommer til at forbyde engangsartikler i plastik – herunder bestik og service. Sunset Boulevard har imidlertid ikke i sinde at vente på, at det forbud træder i kraft.

Svensk musik-restaurant har indtaget København

Nu er der åbnet en helt særlig svensk restaurant midt i København ved navn Perssons Mat & Musik, skriver MigOgKbh.dk.
Svenskeren bag hedder Peter Persson og er tidligere musical performer.

Fastfoodbranchen raser over afgiftstredobling

Det kan komme til at koste på den grønne omstilling, at regeringen fra 1. januar skyder afgiften på engangsservice i vejret, lyder det nu fra fastfoodbranchen. Især, når afgiften ikke differentierer mellem forskellige produkter af engangsservice, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne