Den danske fastfoodkæde Sunset Boulevard siger i marts farvel til salatbakker, sugerør, sodavandslåg og bestik af engangsplastik i sine 44 restauranter landet over. I første omgang vil drive in-kunder stadig få sugerør og sodavandslåg i plastik, men når der er fundet tilstrækkeligt gode alternativer i mere miljøvenlige materialer, vil også de blive droppet, skriver Ringsted.netavis.nu.

”Vi har altid været parate til at udvikle vores produkter i nye og mere moderne retninger, og vi ser det som en helt naturlig ting, at vi tager et større ansvar for miljøet. Som den første fastfoodkæde i Danmark går vi nu aktivt i gang med at udfase plastik,” siger administrerende direktør i Sunset Boulevard, Jens Broch.

Ifølge tal fra EU stammer 17 procent af det plastikaffald, der forurener Middelhavet, fra engangsservice, og i december 2018 besluttede EU, at man kommer til at forbyde engangsartikler i plastik – herunder bestik og service. Sunset Boulevard har imidlertid ikke i sinde at vente på, at det forbud træder i kraft.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne