Den danske fastfoodkæde Sunset Boulevard siger i marts farvel til salatbakker, sugerør, sodavandslåg og bestik af engangsplastik i sine 44 restauranter landet over. I første omgang vil drive in-kunder stadig få sugerør og sodavandslåg i plastik, men når der er fundet tilstrækkeligt gode alternativer i mere miljøvenlige materialer, vil også de blive droppet, skriver Ringsted.netavis.nu.

”Vi har altid været parate til at udvikle vores produkter i nye og mere moderne retninger, og vi ser det som en helt naturlig ting, at vi tager et større ansvar for miljøet. Som den første fastfoodkæde i Danmark går vi nu aktivt i gang med at udfase plastik,” siger administrerende direktør i Sunset Boulevard, Jens Broch.

Ifølge tal fra EU stammer 17 procent af det plastikaffald, der forurener Middelhavet, fra engangsservice, og i december 2018 besluttede EU, at man kommer til at forbyde engangsartikler i plastik – herunder bestik og service. Sunset Boulevard har imidlertid ikke i sinde at vente på, at det forbud træder i kraft.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne