Mere end 2.000 kantinemedarbejdere har deltaget i Arla Pro Labs, og 300 køkkenmedarbejdere er blevet undervist i at arbejde mere bæredygtigt i egne køkkener. Nu er Arla Pros indsats netop blevet belønnet med Mærkevareleverandørernes pris for ”Årets Nyhed – AFH”.

”Det er med stor glæde, at vi modtager prisen for ”Årets Nyhed Away From Home” for vores bæredygtighedsworkshops. Det er fantastisk at opleve, at deltagerne fra landets storkøkkener er glade for tilbuddet og tager hjem fra kurset med nye idéer til, hvordan de kan skære ned på madspild og reducere deres klimaaftryk. For tænk på hvor stor en forskel det samlet kan gøre, hvis alle danske storkøkkener bliver bæredygtige på sigt,” siger Jakob B. Knudsen, der er landedirektør i Arla Danmark og fortsætter:

”Arla Pro Labs er en vigtig del af Arlas samlede indsats for mere bæredygtighed i fødevareindustrien, og initiativet spiller ind i vores netop lancerede ambitiøse klimaambitioner om en grønnere fremtid med netto-nuludledning i 2050.”

Arla Pro Labs udbyder fortsat gratis workshops til køkkener i private og offentlige kantiner, efterskoler og højskoler med over 100 daglige bespisninger. Læs mere på www.arlapro.dk/labs.

Har du fået læst?

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Guides: Sådan inddrager du medarbejderne i kampen mod madspild

Ved du, hvor det meste madspild opstår i din virksomhed? Og hvordan inddrages medarbejderne i at håndterer problemet? Som en del af HORESTAs nye madspildsprojekt køres der en række indsatser for at inspirere virksomhederne til at nedbringe madspildet og gøre det til et fælles projekt blandt medarbejderne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne