Til konkurrencen Schiøtzprisen dyster kokke fra fem forskellige restauranter, og de kæmper udover Schiøtztrofæet om en førstepræmie på 30.000 kroner, skriver Festivalen Spis Odense.

Konkurrencen finder sted i Anarkist Beer & Food Lab ved siden af Albani bryggeriet i Odense søndag den 15. september. Ansøgningsfristen for tilmelding er mandag den 20. maj.

Deltagernes retter bliver bedømt ud fra en række kriterier som smag, visuel præsentation, håndværk og evnen til at formidle den fynske fortælling gennem råvarerne. Retterne bliver bedømt af et dommerpanel bestående af gastrofysikeren Louise Beck Brønnum, kokkene Klavs Styrbæk og Per Hallundbæk, journalist og madredaktør Morten Vilsbæk og tidligere fødevareminister Dan Jørgensen.

Konkurrencen er åben for offentligheden, så alle kan komme og heppe og se, hvordan det ser ud når professionelle kokke slipper kreativiteten løs.

Tilmelding sker via ansøgningsskema, som sendes til majken@spisodense.dk. Ansøgningsskemaet kan findes her.

Har du fået læst?

Det handler om at gøre sine gæster glade

”Legen med maden er en stor del af det at være kok. Hvis du ikke må lege med maden, og hvis du ikke må være kreativ, så udvikler du dig ikke”.
Sådan lyder det fra Christian Kleinert i en video, hvor han bliver brugt som frontfigur for at motivere andre unge til at søge ind på kokkeuddannelsen.

Kokke og tjenere er i høj kurs

Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel. Kokke er nr. 6 og tjenere nr. 10 på listen over jobtyper, som virksomhederne har størst udfordringer med at få besat.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne