Madens Folkemøde, som fandt sted i weekenden på Engestofte Gods ved Maribosøerne på Lolland, blev en kæmpe folkefest, der samlede mere end 8000 gæster, kokke, producenter og skolebørn til madoplevelser og debatter om fremtidens madkultur.

Og Danmarks første folkemøde om mad bliver ikke det sidste. Det siger Kasper Fogh, som er bestyrelsesformand for foreningen Madens Folkemøde.

”Vores ambition var at samle folk for at styrke fællesskabet om dansk mad og starte en vigtig samtale omkring vores fødevarekultur, og det er lykkes, siger Kasper Fogh.

Madens Folkemøde 2020 afholdes på Engestofte Gods d. 15. og 16. maj.

Har du fået læst?

Guide: Sådan dokumenterer du økologi i din virksomhed

Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne