De tre nominerede til Årets Kantinepris 2019 har det til fælles, at de alle er ekstremt dygtige madhåndværkere, der leverer måltidsoplevelser af meget høj standard, og de har en god dialog og arbejder tæt sammen med deres lokale leverandører. Og så prioriterer de bæredygtighed og sæsonens råvarer meget højt.

Juryen er ikke i tvivl om, at køkkenerne hos de nominerede kantiner tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, og at gæsterne bliver inspireret og udfordret dagligt.

Det er 16. gang, at erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer uddeler Kantineprisen. Men selv om der efterhånden er stor erfaring med at vælge de nominerede, bliver det ikke nemmere.

Lone Marie Eriksen, der er Landbrug & Fødevarers repræsentant i juryen, siger: 

”Der sker virkelig noget i den her branche. Niveauet løfter sig hele tiden, der stilles nye krav til køkkenerne om bæredygtighed og en grønnere retning samtidig med, at det høje kulinariske niveau opretholdes, og de spisende gæster føler sig i centrum”.

De nominerede til årets Kantinepris 2019 er:

Køkkenchef Thomas Starcke, PKA A/S, Hellerup

Head of Gastronomy Malte Sejer Sørensen, Trelleborg Sealing Solutions A/S, Helsingør

Kantineleder Line Bonnerup, Riantics A/S, Arden

Priserne overrækkes på Fødevaredagen

Vinderne hædres på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted 24. september 2019 på Hindsgavl Slot på Fyn.

Guide: Sådan dokumenterer du økologi i din virksomhed

Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne