Mens den danske restaurantbranche og de store fastfoodkæder buldrer afsted og oplever en markant stigning i salget år efter år, ser de danske pizzeriaer derimod ud til at have tabt terræn i et voksende takeaway-marked. Sådan lyder det fra HORESTA i Børsen.

“Markedet vokser slet ikke i samme grad som hos restauranterne. Jeg tror, at hovedforklaringen på, at væksten har været så beskeden de seneste år, er, at fastfood fra dette segment er noget, som man i højere grad kan købe i kiosker, supermarkeder og servicestationer end tidligere,” siger cheføkonom Jonas Kjær, der henviser til, at en række nye tal, som HORESTA har trukket ud af Danmarks Statistik for Børsen, viser, at der er en markant forskel i væksten i de to brancher.

Eksempelvis er salget i restauranterne, hvor bl.a. også fastfoodkæden McDonald's hører under, vokset med over 45 pct. de seneste fem år, mens omsætningen hos pizzeriaer, grillbarer og isbarer, som hører under den samme kategori i statistikkerne, blot er vokset med 18 pct. fra 2013 til 2018.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Populært Trøjborg-pizzeria åbner nyt spisested i Aarhus

I august måned kunne Fratelli Pizzeria afsløre, at det populære Trøjborg-sted ville åbne et nyt spisested på i Aarhus. Og nu er åbningsdatoen endelig klar: Lørdag den 26. oktober klokken 15.00 slår Fratellis nye spisested dørene op.

Restaurant Flammen ansætter HR Manager

1. november tiltræder 38-årige Morten Max som HR Manager hos Restaurant Flammen, hvor han får ansvar for over 700 medarbejdere og ledere i kædens 16 restauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne