To danskere løber med priser ved årets uddeling af den nordiske madpris Embla. Fra Danmark vinder Claus Meyer i kategorien "Nordisk madkommunikatør 2019", og Anne-Birgitte Agger vinder i kategorien "Nordisk mad til mange 2019".

Det er anden gang, at den nordiske madpris bliver uddelt. I år løber Danmark med to ud af syv priser:

”Hele tanken bag Embla er at styrke den fælles nordiske mad-identitet, kultur og øge interessen for nordisk mad uden for Norden”, siger Lone Marie Eriksen, der er chefkonsulent ved Landbrug & Fødevarer og projektleder på den danske del af Embla.

Det er de syv nordiske landbrugsorganisationer, herunder Landbrug & Fødevarer, der står bag den fælles nordiske madpris.

De syv vindere af Embla-prisen 2019 er:

  • Færøerne, Grøna Oyggin, Nordisk råvareproducent 2019
  • Finland, Ainoa Winery, Nordisk madhåndværker 2019
  • Danmark, Anne-Birgitte Agger, Nordisk mad til mange 2019
  • Danmark, Claus Meyer, Nordisk madkommunikatør 2019
  • Færøerne, Gimburlombini - Nólsoy, Nordisk maddestination 2019
  • Sverige, Bondens Skafferi, Nordisk madiværksætter 2019
  • Finland, Hävikki-battle - Food waste-battle, Motiva Oy, Nordisk mad til børn og unge 2019

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne