Der mangler elevpladser til de unge på erhvervsuddannelserne, og derfor var der i dag (i går, red.) ros til en af de virksomheder, der faktisk tager mange lærlinge. Her havde fagforeningen 3F tager lærlingelagkage med til Tinggården i Frederiksværk. Restauranten har lige nu fire kokkeelever og en tjenerelev.

”Normalt er vi måske dem, der punker arbejdsgiverne oven i hovedet for ikke at gøre det godt nok, og derfor vil vi også gerne takke dem, når de gør det godt”, sagde Lasse Treu, faglig konsulent i 3F Nordsjælland Øst i går til TV2/Lorry.

Se indslaget

På tværs af de erhvervsfaglige uddannelser er der stor mangel på praktikpladser, og det kan afholde mange unge fra at søge ind på uddannelserne. Sådan er det også for tjenerfaget, hvor restauranten lige nu mangler en tjenerelev.

”Vi må se lidt indad og sige ”er det, fordi vi som praktiksteder ikke har gjort det godt nok, så vi ikke har den søgning til faget. Vi står altså i en situation nu, hvor vi virkelig mangler elever, sagde Jan Friis Mikkelsen, ejer af Tinggården.

Ja tak! Få støtte til medarbejdernes efteruddannelse

I projektet ’Ja tak til efteruddannelse’ har HORESTA i løbet af det sidste halve år været på besøg hos både små, mellemstore og store virksomheder, og fortalt om de muligheder, der er for at få medarbejdere efteruddannet samt mulighederne for tilskud fra Kompetenceudviklingsfonden.

Bæredygtighedsvideo: Letz Sushi var først i Europa

På HORESTA Årsdag var seks af hotel- og restauranterhvervets grønne frontløbere udvalgt til at fortælle, hvad de er særligt stolte af at være lykkedes med, hvad angår bæredygtighed. Her kan du se videoen med Letz Sushi

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne