En  kokkeelev mener at have penge til gode for helligdage, overarbejde, pension samt mistede friweekender og fridøgn. Sammen med 3F, kræver han omkring 415.000 kroner, som han mener han har til gode hos sin tidligere arbejdsgiver, skriver JydskeVestkysten.

Ifølge avisen skrev eleven i februar 2018 under på en uddannelsesaftale, som indeholdt elementer som ikke er tilladt ifølge elev-overenskomsten. Blandt andet indeholdt aftalen en månedsløn på 25.000 kroner mod normalt cirka 12.500 kroner. Den højere løn skulle dække weekend- og aftenarbejde.

Dertil kom, at det mundtligt blev aftalt, at han skulle arbejde 180 timer om måneden - ifølge elev-overenskomsten betragtes alle timer ud over 148 timer over en periode på fire uger som overtid.

Har du fået læst?

Tredjedelsregel: Sælger I til detail eller andre virksomheder?

Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder eller fast frokostordning til en virksomhed? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne