De fleste af os er nok klar over, at det er en god idé at spare på vandet og huske at slukke lyset, når man forlader sit hjem. Og mange af os ønsker at tage vores grønne vaner med, når vi skal på ferie, skriver Fyens.dk.

I hvert fald er der kommet et øget fokus på bæredygtighed på hoteller, campingpladser og konferencecentre. Det mærker man hos turismens miljømærkning Green Key, der en del af HORESTA, der står for at miljøcertificere hoteller, campingpladser og konferencecentre m.m. Ordningen er international og tæller 58 lande.

”Vi kan se, at flere vil være med. Og vi oplever generelt i branchen, at der er fokus på at være grøn. Mange vælger at bruge miljømærksningsordningen”, fortæller Mikal Holt Jensen, der er miljøchef hos Green Key.

Læs mere på Fyens.dk.

Har du fået læst?

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Hoteldirektør: Sådan gør vi bæredygtighed rent lavpraktisk

Vi skal og bør stå sammen om at nedbringe ressourceforbruget. Det er både etisk og miljømæssigt korrekt, og som et non-profit og bæredygtigt hotel vil vi gerne tage vores del af ansvaret. Sådan skriver Bo Kikkenborg, hoteldirektør, KOMPAS Hotel Aalborg. Derfor har hotellet valgt at blive et Green Key-certificeret hotel.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne