Ved europamesterskaberne for kokke, Bocuse d'Or Europe, i Torino sidste år, hvor det danske team med Kenneth Toft-Hansen som kandidat vandt bronze, blev hans assistent Christian Wellendorf vinder af specialprisen for bedste commis/assistent. Præmien bliver tildelt den commis, som klarer sig bedst i forhold til regler om blandt andet samarbejde, selvstændighed og ordenssans.

På grund af forvirring ved præmieoverrækkelsen modtog Christian ikke det velfortjente trofæ og hæderen ved arrangementet i Torino, men det lyder fra kok Jens Peter Kolbeck, som var en af de to dommere, der udpeger den bedste commis, at der ikke var nogen tvivl om, at Christian gjorde det bedst ved konkurrencen.

”Den bedste commis bliver først og fremmest valgt ud fra, hvordan samarbejdet kører med kandidaten. Det svarer til i Vild med dans, hvor det skal køre som et selvsikkert parløb, men derudover handler det også om selvstændighed, om hygiejne – fx at man skifter forklæde, når det trænger – om ordenssans og om effektivitet,” forklarer Jens Peter Kolbeck.

Præmien for bedste commis er en rejse til Frankrig med besøg på nogle af landets bedste restauranter. Den har Christian til gode efter det intense arbejde op til og under VM i Lyon i januar 2019.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne