Restaurationsbranchen mister sin berettigelse, hvis ikke man er klar til at imødekomme gæsternes grønne krav og på den måde være med til at ændre dansk fødevareproduktion, skriver Kim Rahbek, talsperson for Rega, formand i F.O.O.D. og stifter/næstformand, Sticks’n’Sushi, i et debatindlæg på Altinget.dk.

”Hvis ikke vi som virksomheder er parate til at tage den dialog med gæsterne, tror jeg ikke, at vi har en berettigelse eller plads på markedet i fremtiden. Men hvis den positive udvikling skal fortsætte, er restaurationsbranchen sammen med fødevareproducenterne nødt til at kigge indad”, skriver Kim Rahbek.

Han tilføjer, at når folk i branchen fortæller ham, at de ikke har råd til en bæredygtig omstilling af deres virksomhed, kan han klart sige, at det er noget vrøvl. Og i hans øjne, har de ikke råd til at lade være.

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Guides: Sådan inddrager du medarbejderne i kampen mod madspild

Ved du, hvor det meste madspild opstår i din virksomhed? Og hvordan inddrages medarbejderne i at håndterer problemet? Som en del af HORESTAs nye madspildsprojekt køres der en række indsatser for at inspirere virksomhederne til at nedbringe madspildet og gøre det til et fælles projekt blandt medarbejderne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne