Turisme er et internationalt væksterhverv, som bidrager til at skabe udvikling og beskæftigelse i hele Danmark. Både langs de danske kyster, i landdistrikterne og i landets større byer.

Den stærke internationale konkurrence peger dog på et fortsat behov for at udvikle dansk turisme. Derfor lancerer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu en pulje på 50 mio. kr., hvoraf 40 mio. kr. er målrettet destinationsselskaber.

Midlerne skal støtte projekter inden for rammerne af den nationale strategi for dansk turisme. Endvidere skal midlerne støtte konsolideringen af den kommunale turismefremme i 15-25 destinationsselskaber.

Formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Jacob Riis:

“Danmark skal have en større del af den internationale turismeøkonomi. Derfor har vi behov for stærkere destinationsselskaber, der på tværs af kommunegrænser kan udvikle og markedsføre kvalitetsprodukter og oplevelser over for turisterne. I Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse står vi derfor parat med en økonomisk håndsrækning til både konsolidering af organisationer og til konkrete aktiviteter, der kan bidrage til at løfte væksten i dansk turisme.”

Ansøgningsfristen er den 17. april 2019. Ansøgninger forventes behandlet på mødet i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 26. juni 2019, hvorefter ansøgere modtager tilsagn eller afslag.

Læs mere om puljen for lokal og tværgående turismeudvikling, og søg midler på denne side.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne