Peer H. Kristensen er nyansat lufthavnsdirektør i Aarhus Airport, og han vil lave om på strategien og der skal tredoble passagertallet, skriver Jyllands-Posten.

”I 2024 er målet at have 1,5 mio. rejsende. Det kræver, at det lykkes at tiltrække 1 mio. nye passagerer på fem år. En uhyre ambitiøs plan, der vil bryde alle rekorder for større danske lufthavne. Nogle ryster på hovedet, andre smiler ad målet, der umiddelbart virker uopnåeligt”, siger han.

Han mener, at lufthavnen i alt for mange år har lånt passagerer ud til andre jyske lufthavne. Han tilføjer, at Aarhus Airport har det største passagergrundlag, og nu skal vi vinde dem tilbage.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne