Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danmarks største hotelkæde Scandic har netop besluttet, at al kylling, der serveres hos hotelkædens 26 restauranter, skal være dansk. Det oplyser koncernen til FødevareWatch.

Scandic har et årligt forbrug på omkring 45 ton kylling og vurderer, at det tidligere har været under en fjerdedel, der kom fra Danmark.

Initiativet vil blive implementeret inden udgangen af 2019. Det fremgår ikke, hvad konverteringen kommer til at koste for Scandic.

Scandics beslutning glæder Landbrug & Fødevarer. Organisationen estimerer, at kylling er en af de kategorier, hvor helt op mod 70-80 pct. af dét kød, der sælges på de danske restauranter, hoteller og kantiner, stammer fra udlandet. Det gælder ikke mindst frossen kylling fra lande som Thailand og Brasilien.

Unge udgør rygraden i sommerens servicejob

Over 220.000 unge under 25 år tager sommeren i brug til at tjene penge og samle erfaring – især i hoteller og restauranter. HORESTA understreger betydningen af de unge i højsæsonen.

Log ind