’Skærehallerne’ hedder de gamle slagterilokaler på ZBC i Roskilde. I dag står de delvis tomme, men i fremtiden skal de huse en madlegeplads med blandt andet mølleri, mosteri og pølsemageri, hvis det står til Madkulturen og ZBC (Zealand Business College).

På torsdag bliver ønskesedlen til Skærehallerne skærpet, når repræsentanter fra alle sider af bordet mødes i Roskilde.

”Vi skal have flere unge til at interessere sig for fødevarebranchen. Flere, der vil stå op i morgen og være de nye dygtige. Det momentum, som dele af den danske fødevarebranche oplever lige nu, skal fortsætte og allerhelst udbygges. Her er Skærehallerne en del af løsningen”, forklarer Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, der hører under Miljø- og fødevareministeriet, og som er sat i verden for at holde hånden under den danske madkultur.

Har du fået læst?

Guide: Sådan dokumenterer du økologi i din virksomhed

Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne