Syddjurs Kommune har vedtaget en lokalplan, der gør det muligt at rive Kalø Slotskro ned til fordel for et nyt velkomstcenter for Nationalpark Mols Bjerge, skriver TV2 Østjylland.

Det nye velkomstcenter skal ligge nær Kalø Slotsruin. Centeret skal klæde gæster fra nær og fjern på til at gå på opdagelse i landskabet.

Ifølge Nationalpark Mols Bjerge er det ikke muligt at gøre plads til både slotskroen og velkomstcentret. Det er derfor, Kalø Slotskro efter alt at dømme vil blive nedrevet.

I Facebook-gruppen ’Bevar Kalø Slotskro’ har man i lang tid kæmpet for at bevare både kroen og naturen. Det har blandt andet resulteret i en underskriftindsamling, der samlede 6000 underskrifter mod nedrivning af Kalø Slotskro.

Har du fået læst?

Historisk kro er gået konkurs

Ejeren af den 112 år gamle kro, Gitte Troelsgaard, har valgt at erklære Nors Kro konkurs. Det skriver avisen Nordjyske. Gitte Troelsgaard har ejet kroen i 20 år, og hun valgte 15. juni at begære sig selv konkurs, da hun stod foran en større million-renovering.

Historisk kro skal rives ned

I 228 år har Munkekroen haft hjemme i Skanderborg. Men nu er det slut. Den historiske kro skal rives ned. Det oplyser Munkekroen Skanderborg på Facebook.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne