Der er ikke andre steder på Fyn og Øer, at turismens betydning for den lokale økonomi er så stor som på Langeland og Ærø og turistbranchen er derfor en vigtig faktor, der skaber beskæftigelse, værditilvækst og skatter i kommunekasserne, skriver Fyns Amtsavis.

I en opgørelse over værditilvækst skabt af turismen fra Visit Denmark i 2013 kan man læse, at Langelands turisme står for hele 11,8 procent af den samlede værditilvækst, der bliver skabt på øen samlet set. Det tal er efterfulgt af Ærø, hvor 4,6 procent af værditilvæksten bliver skabt af turismen. Begge øer er milevidt foran Fyns gennemsnit på 2,5 procent.

Værditilvæksten skabt af turisternes forbrug når de besøger Langeland og Ærø kan også direkte omsættes til arbejdspladser. På Langeland er der for eksempel arbejde til 650 årsværk.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne