Der er ikke andre steder på Fyn og Øer, at turismens betydning for den lokale økonomi er så stor som på Langeland og Ærø og turistbranchen er derfor en vigtig faktor, der skaber beskæftigelse, værditilvækst og skatter i kommunekasserne, skriver Fyns Amtsavis.

I en opgørelse over værditilvækst skabt af turismen fra Visit Denmark i 2013 kan man læse, at Langelands turisme står for hele 11,8 procent af den samlede værditilvækst, der bliver skabt på øen samlet set. Det tal er efterfulgt af Ærø, hvor 4,6 procent af værditilvæksten bliver skabt af turismen. Begge øer er milevidt foran Fyns gennemsnit på 2,5 procent.

Værditilvæksten skabt af turisternes forbrug når de besøger Langeland og Ærø kan også direkte omsættes til arbejdspladser. På Langeland er der for eksempel arbejde til 650 årsværk.

Har du fået læst?

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne