Der er ikke andre steder på Fyn og Øer, at turismens betydning for den lokale økonomi er så stor som på Langeland og Ærø og turistbranchen er derfor en vigtig faktor, der skaber beskæftigelse, værditilvækst og skatter i kommunekasserne, skriver Fyns Amtsavis.

I en opgørelse over værditilvækst skabt af turismen fra Visit Denmark i 2013 kan man læse, at Langelands turisme står for hele 11,8 procent af den samlede værditilvækst, der bliver skabt på øen samlet set. Det tal er efterfulgt af Ærø, hvor 4,6 procent af værditilvæksten bliver skabt af turismen. Begge øer er milevidt foran Fyns gennemsnit på 2,5 procent.

Værditilvæksten skabt af turisternes forbrug når de besøger Langeland og Ærø kan også direkte omsættes til arbejdspladser. På Langeland er der for eksempel arbejde til 650 årsværk.

Har du fået læst?

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne