Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

På Tambohus Kro på Thyholm har de en af de tjenere, som der stadig bliver færre af. Hans Vestergaard er faglært tjener og har været i branchen i over 41 år, og betydningen af de mange års erfaring er ikke til at tage fejl af, skriver TV MidtVest.

I restaurationsbranchen er der stor efterspørgsel på tjenere som Han Vestergaard. Færre og færre vælger at gå tjenervejen, og det kan mærker de tydeligt hos HORESTA.

”Inden for tjenerområdet er det stort set umuligt at få en faglært tjener. Det er rigtig ærgerligt, for specielt tjenere er dem, der skaber den gode oplevelse sammen med gæsterne. Selv om der står en rigtig god kok i køkkenet, så skal der også være en god tjener, ellers går vi skuffede hjem fra restaurantbesøget,” siger Marianne Kragh, uddannelseschef hos HORESTA.

Se hele indslaget her.

Unge udgør rygraden i sommerens servicejob

Over 220.000 unge under 25 år tager sommeren i brug til at tjene penge og samle erfaring – især i hoteller og restauranter. HORESTA understreger betydningen af de unge i højsæsonen.

Log ind