Freja Staghøj Mortensen har chancen for at blive kåret som danmarks mest talentfulde tjenerelev, når hun fra torsdag er blandt deltagerne ved weekendens DM i Skills, der foregår i Næstved.

Lige nu er hun på sit sidste år som tjenerelev på Restaurant Salt i København, men allerede som 14-årige begyndte hun at arbejde i restauranterhvervet. Dog uden at overveje det som en karrierevej.

”Jeg havde ikke tænkt, at man kunne blive tjener som en uddannelse. Hvis jeg havde vidst det, da jeg gik ud fa 9. klasse, havde jeg valgt det med det samme”, siger hun til TV2/Lorry, der har tegnet et portræt af hende.

Mange fortæller hende, at det er et fag, hvor man er tallerken-taxa og er dårligt lønnet. Men det er ikke hendes opfattelse af jobbet.

”En tjener er selvfølgelig den, der serverer noget god mad rundt omkring på restaurationerne, og så er vi dem, der sørger for at have overblikket og sikrer, at alt fungerer. Det går helt basalt ud på at være en god menneskekender”, siger Freja.

Se hele indslaget med Freja her.

Har du fået læst?

Det handler om at gøre sine gæster glade

”Legen med maden er en stor del af det at være kok. Hvis du ikke må lege med maden, og hvis du ikke må være kreativ, så udvikler du dig ikke”.
Sådan lyder det fra Christian Kleinert i en video, hvor han bliver brugt som frontfigur for at motivere andre unge til at søge ind på kokkeuddannelsen.

Kokke og tjenere er i høj kurs

Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel. Kokke er nr. 6 og tjenere nr. 10 på listen over jobtyper, som virksomhederne har størst udfordringer med at få besat.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne