Freja Staghøj Mortensen har chancen for at blive kåret som danmarks mest talentfulde tjenerelev, når hun fra torsdag er blandt deltagerne ved weekendens DM i Skills, der foregår i Næstved.

Lige nu er hun på sit sidste år som tjenerelev på Restaurant Salt i København, men allerede som 14-årige begyndte hun at arbejde i restauranterhvervet. Dog uden at overveje det som en karrierevej.

”Jeg havde ikke tænkt, at man kunne blive tjener som en uddannelse. Hvis jeg havde vidst det, da jeg gik ud fa 9. klasse, havde jeg valgt det med det samme”, siger hun til TV2/Lorry, der har tegnet et portræt af hende.

Mange fortæller hende, at det er et fag, hvor man er tallerken-taxa og er dårligt lønnet. Men det er ikke hendes opfattelse af jobbet.

”En tjener er selvfølgelig den, der serverer noget god mad rundt omkring på restaurationerne, og så er vi dem, der sørger for at have overblikket og sikrer, at alt fungerer. Det går helt basalt ud på at være en god menneskekender”, siger Freja.

Se hele indslaget med Freja her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Sidste chance for at tilmelde sig Årets Kok 2020

Før Rasmus Kofoed og Kenneth Toft-Hansen vandt hver deres Bocuse d’Or-statuette i guld, og dermed retten til at kalde sig verdens bedste kok, havde de også en anden titel til fælles. De har nemlig begge prøvet at vinde Årets Kok-konkurrencen.

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Det var ikke kun østersknivene og champagnesablerne, som var skarpe lørdag. Det var vinderne også, som nu kan kalde sig danmarksmestre efter at have dystet blandt landets bedste indenfor disciplinerne: Østersåbning, Champagnesabling og Østersgastronomi.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne