Der er behov for bedre økonomi, høj kvalitet og styrket image, så flere vil vælge at tage en erhvervsuddannelse, lyder opfordringen fra LO og DA.

Dansk Arbejdsgiverforenings adm. direktør, Jacob Holbraad fortæller:

”Det er helt afgørende for danske virksomheders vækst og konkurrenceevne - og dermed i sidste ende for vores fælles velfærd - at flere vælger og gennemfører en erhvervsuddannelse. Danmark har brug for erhvervsuddannelser af høj kvalitet, der er et attraktivt uddannelsesvalg for langt flere unge og voksne. Derfor appellerer vi nu til, at regeringen og Christiansborg handler, investerer og gennemfører nye initiativer på vores erhvervsuddannelser. Det er der brug for,” siger DA’s administrerende direktør, Jacob Holbraad.  

Konkret opfordrer LO og DA i det fælles udspil regeringen til, at:

- Der i finanslovsperioden skal afsættes en halv milliard kroner årligt til erhvervsuddannelserne. Det vil sige, at erhvervsuddannelserne får et samlet løft i deres bevilling på en halv mia. kr. årligt ift. regeringens finanslovforslag – i alt 2 mia. kr. de kommende 4 år. Som led heri skal omprioriteringsbidraget afskaffes nu. Det vil give erhvervsskolerne et fundament til at sikre styrket kvalitet og øget søgning til erhvervsuddannelserne.

- Mulighed for flere unge kan tage grundforløb 1, så de kan prøve mulighederne af og blive afklaret om, hvad de skal vælge.

- Grundlæggende ny tilgang til 10. klasse, så klassen bliver begyndelsen på en ungdomsuddannelse.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Konkurrence: Kender du årets ’Young Chef’

Young Chef går ud på at vise, hvem der er bedst til at sammensætte den mest vels¬magende og interessante menu, samt præsentere denne så professionelt, indbydende og gnidningsløst som muligt i et tæt samarbejde mellem kokke- og tjenerelever.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne