Cecilie Hundevad Andersen fra Risskov har vundet Danmarks største talentpris for kokke, Brønnumprisen på 50.000 kroner, som hun var nomineret til sammen med fire andre kokke i Vestdanmark, skriver Aarhus Lokalavis.

"Det er ikke helt gået op for mig endnu, at jeg har vundet prisen og de 50.000 kroner. Jeg er uden tvivl meget beæret og glad, for konkurrencen var virkelig hård, da jeg var oppe imod fire meget dygtige og passionerede kokketalenter," siger Cecilie i en pressemeddelelse fra Oluf Brønnums Fond.

Oluf Brønnums Fondens Talentpris er indstiftet for at imødekomme et politisk ønske om at flere unge burde søge en erhvervsuddannelse.

"Man kan filosofere meget over, hvorfor ikke flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Måske er det påvirkninger fra ens nærmeste omgivelser, måske uvidenhed, ja, måske fordomme. Vi tror i hvert tilfælde på, at denne talentpris vil synliggøre erhvervsuddannelserne, endda tilføre lidt prestige, hvis vi er heldige," fortæller Anders Brønnum-Schou, der er bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør for Oluf Brønnum & Co A/S.

Det handler om at gøre sine gæster glade

”Legen med maden er en stor del af det at være kok. Hvis du ikke må lege med maden, og hvis du ikke må være kreativ, så udvikler du dig ikke”.
Sådan lyder det fra Christian Kleinert i en video, hvor han bliver brugt som frontfigur for at motivere andre unge til at søge ind på kokkeuddannelsen.

Kokke og tjenere er i høj kurs

Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel. Kokke er nr. 6 og tjenere nr. 10 på listen over jobtyper, som virksomhederne har størst udfordringer med at få besat.

Erhvervet er fyldt med talenter – lad os hylde dem!

Når Berlingske hvert år samler en liste af landets 100 største erhvervstalenter, er det ofte brancher som rådgivning, økonomi, salg og forretningsudvikling, som udfylder pladserne. Alt for sjældent er der tale om talentfulde unge fra hotel-, restaurant- og turismevirksomheder.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne